środa, 20 kwietnia 2011

Brownies klasyczne



Składniki:
  • 400 g niesolonego masła
  • 400g dobrej jakości gorzkiej czekolady
  • 6 dużych jajek ( 8 małych )
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii
  • 500 g cukru pudru 
  • 250 g mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 300 g posiekanych orzechów włoskich ( można dodać więcej )

    Rozpuścić masło i czekoladę uwarzać żeby nie przywarło, lekko ostudzić ( pozostawić na 5-10 min ).  W osobnej misce rozczepiać jajka z cukrem i wanilią. Do mąki dodać sól i wymieszać. Zawartość naczyń dokładnie wymieszać, dodając orzechy.
    Formę wyłożyć papierem do pieczenia .Piec przez 20 - 25 minut w temperaturze 180ºC. Gotowe!
    Ostudzić, pokroić w kwadraty.
    Życzę Smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz